ומי אנחנו בעצם?
אני אלון פיני, אחד מהעורכים הראשיים באתר, ובהמשך המאמר יצטרף דן יעקב, מקביל אליי בתפקידו. במקרה אנחנו גם הבעלים של האתר אבל זה לא חשוב באמת. באודות אפשר ללמוד עלינו לעומק. עברתי תרמית בשנה שעברה. שנת הקורונה אפשר לקרוא לזה. בלי להרחיב יותר מדי בפרטים, איבדתי גישה לחשבון באתר מסוים, ומהר מאוד הצלחתי להשיב לעצמי את הגישה אליו. מאז ומתמיד חקרתי את נושא התרמיות, ותמיד היה חשוב לי להבין איך הכול עובד.
החלטנו שבנוסף לפירוט ספציפי על כל תרמית שאנחנו מצליחים לאתר ולהזהיר אתכם לגביה, נעשה את מה שביכולתנו בכדי ללמד אתכם כיצד להימנע מליפול ברשתם של נוכלים באינטרנט, וכיצד תוכלו לעזור לעצמכם ולקרוביכם להימנע מהתרמית הבאה. הפרק הראשון ייפתח על ידי (שוב, אלון) ואתן לכם קצת רקע, כדי שיהיה לכם יותר קל להבין את החלק היותר "אמנותי" בהימנעות מהתרמיות. אז שיהיה לכולנו בהצלחה, נתראה באחרית דבר.
קדימון ו-#התחלנו
יום שבת בבוקר. שמש נעימה זורחת בחוץ, יום מקסים לטיולים. אולי אתם גרים במרכז והטיילת בשדרות רוטשילד קורצת לכם, ההליכה הנעימה בין העצים. אולי אתם מהדרום החמים והחלטתם להשכים קום ולבקר בצפון הרחוק, בהרים הירוקים. הגעתם למחוז חפצכם, ואתם מתחילים בטיול רגלי בשבילים הירוקים.
אתם מסתכלים מסביב ורואים שגם שאר האנשים נהנים מהסביבה כמוכם, ובלי לשים לב נתקלים באדם הרץ מולכם, מועדים ונופלים. האדם ממולכם ממהר לסייע לכם, מתנצל על חוסר תשומת ליבו, נפרד מכם בחביבות וממשיך במסלול ריצתו. לאחר שקמתם והסדרתם את נשימתכם, אתם מתפנים להתבונן רגע באייפון שלכם, מחפשים אותו בכיסים, מחפשים בתיק, ומגלים שאינכם מצליחים למצוא אותו.
כשאתם מנסים להריץ את השעה האחרונה לאחור, אתם נזכרים בנפילה, ונופל לכם האסימון שההיתקלות "המקרית" הזו היא בעצם תרמית מבוימת ומתוכננת מראש. אדם זר ניצל את העובדה שמנגנון ההגנה שלכם היה מושבת, מאחר שחשבתם שהייתם בסביבה בטוחה – וחטף מכם את מכשיר הסלולר שלכם, מבלי שציפיתם לכך בכלל. וזה בדיוק מה שמאפיין את רוב התרמיות, כפי שתלמדו ממאמר זה.
כבר מראש נעדיף לציין כי לא מצפה לכם מדריך עם נקודות ספציפיות שצריך להימנע מהן. אנחנו הולכים ללמד אתכם על גישות, כיצד להסתכל על כל סיטואציה, ואיך אתם פועלים באותה סיטואציה בכדי למנוע מצב שבו מישהו מפיל אתכם בפח. ואנחנו לא מדברים רק על תרמיות באינטרנט. מדובר על נוכלויות בכללי, רמאויות, גניבות. קחו לעצמכם כוס קפה, שבו והמשיכו לקרוא.
השגרה: סיפור חייה
סדר היום שלנו מלא בשגרה, גם אם לא נראה לנו כך מהרגע הראשון. אנחנו קמים בבוקר (או בצהריים, לציפורי הלילה שבינינו) ומתחילים את היום שלנו. חלקנו הולכים לעבודה. חלקנו יוצאים לפעילות ספורטיבית. חלקנו יושבים עם חברים. חלקנו הולכים ללמוד. גם אם מהות היום משתנה מאחד לאחד, תמיד נשארות הפעולות השגרתיות שמאפיינות כל אחד מאיתנו. אנחנו מתכתבים עם חברים. אנחנו גולשים בפייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק.
לעומת זאת, לא תמיד אנחנו עושים תמיד את אותם הדברים. לפעמים אנחנו מגוונים. לפעמים אנחנו נוסעים למקום חדש שלא היינו בו אף פעם, ואז אנחנו מסתכלים יותר טוב על הכביש ועל הפניות, לחפש "סכנות" שאנחנו לא מכירים באזור. לפעמים אנחנו מתקבלים למקום עבודה חדש, ואנחנו מנסים להתרכז כמה שניתן כדי לא לפשל על היום הראשון. מקרים כאלה מוציאים אותנו מאזור הנוחות שלנו וגורמים לנו להיות יותר דרוכים. כל סיטואציה חדשה שכזו אנחנו בוחנים יותר לעומק וחושבים על ההשלכות של כל החלטה שלנו.
וזה ההבדל בין השגרה היום-יומית, לבין המקרים המשתנים, שאליהם אנחנו נוטים יותר לשים לב. זו גם הסיבה שאנו נוטים "לכבות" את חוש הסכנה כשמדובר בענייני היום יום שלנו. כשאנחנו מתכתבים עם אדם שאנחנו מכירים, אנחנו נוטים לסמוך עליו ועל כל מה שהוא כותב לנו. אין לנו סיבה לחשוב שמישהו אחר כותב בשמו. מה אני, חשדניסט? אמר פעם אדם מפורסם. אם כל פעם היינו מתחילים לחקור אם אנחנו באמת מתכתבים עם מכר שלנו ולא עם מישהו אחר, היינו נשארים כנראה ללא חברים עם כל החשדות והחקירות שהיינו מעבירים אותם בכל פעם מחדש.
וזה מצב שנוכלים מחפשים ומודעים אליו. הם מחפשים את הדרך להיכנס לשגרה היום-יומית שלכם ולתקוף באמצעותה. וזה יכול לקרות בכל סיטואציה – בריצת הבוקר עם הנוכל שמתקיל אתכם וחוטף מכם את מכשיר הטלפון שלכם במסווה של עזרה, בהתכתבות עם חבר שמסתבר שבכלל נחסם מהווטסאפ והנוכל שולח לכם קישור זדוני דרך הווטסאפ של אותו חבר, בגלישה השגרתית בפייסבוק שבה נתקלתם בפרסומת מעניינת ומסתבר שזכיתם בהגרלה שרק מנסה לסחוט מכם כספים לצורך ההשתתפות בה. בפרק הבא, דן יעקב יסביר לכם מתי נורות האזהרה צריכות להידלק בראשכם, ומתי החשדניסט-מטר שלכם צריך להתחיל לצפצף.
נעים להכיר - חשדניסט-מטר
כמו שאלון כתב, כל נוכל תמיד ינסה "לעקוף" את ההגנות והחשדות שלנו בדרכים שונות – הוא ינסה לגרום לנו להאמין שמה שאנחנו רואים מולנו מגיע ממקור לגיטימי, כזה שאפשר לסמוך עליו ואין לו שום כוונה להזיק לנו. בין אם מדובר בהודעת SMS, פוסט בפייסבוק, לינק מאיזה חבר (שנפל באותה תרמית ללא ידיעתו) או אפילו שיחת טלפון מ"נציג של חברת אשראי"…
מתי אנחנו צריכים להתחיל לחשוד? מההתחלה! ברגע שמתקבלת אצלנו התראה במכשיר מאדם כלשהו – כדאי מאוד להריץ בראש שלנו מספר שאלות שיכולות לעזור לנו לוודא אם מה שנשלח אלינו באמת לא נועד כדי לרמות אותנו:
- מי זה? מי שלח לנו את זה ועד כמה אנחנו באמת מכירים אותו.
- מה זה? מה הוא שלח לנו והאם אנחנו יכולים להבין במה מדובר לפני שאנחנו לוחצים.
- איך זה? אם משהו נראה יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי, רוב הסיכויים שהוא לא!
אם עולה בכם חשד, אפילו קצת! הכי חכם זה לעצור לברר ולבדוק – לשאול את האדם ששלח לכם במה מדובר ובנוסף לבצע חיפוש בגוגל, אולי SCAMD כבר כתבו על זה. 😉
מי אשם?
הרבה אנשים חושבים שהם אשמים כי נפלו קורבן לתרמית. "אני בדרך כלל תמיד שם/ה לב ונזהר/ת מדברים כאלה, איך הצליחו לעבוד עליי ככה???" והמציאות היא שהיום כל אחד יכול ליפול קורבן לתרמית מהסיבה הפשוטה שנוכלים נהיו מאוד מתוחכמים, במיוחד כשמדובר ברשת האינטרנט והם יכולים להסתתר יפה מאוד מרשויות החוק.
יש גם מקרים מצערים שבהם קורבנות צד ב' (לדוגמה כאלה שנפגעו בגלל שאדם שהם מכירים שלח להם תרמית בטעות) שמאשימים את חבריהם. חשוב לנו לציין כאן שברוב המוחלט של המקרים מדובר בתמימות מצידו של החבר ויש גם מקרים שבהם המכשיר של הקורבן מפיץ הלאה את התרמית בעצמו.
אל תהיו עסוקים בלהאשים את עצמכם או אחרים, נסו למצוא פתרון לבעיה ונסו ללמוד ממנה כדי שלא תחזרו עליה.
לסיכום
שמרו על עצמכם. כשאתם נתקלים במשהו שנראה טוב מדי מכדי להיות אמיתי – הפעילו שיקול דעת, שאלו שאלות, חפשו הוכחות ממשיות ואל תפסיקו עד שתרגישו שקיבלתם את כל התשובות שאתם צריכים. אם נפלתם קורבן לתרמית, זכרו שזה יכול לקרות לכל אחד וזו ממש לא אשמתכם.
צוות SCAMD ימשיך לעשות כל מה שיוכל כדי להתריע ולסייע לכם ללמוד על סוגי תרמיות שונות ואיך להתמודד איתן.